Superbikes

Superbikes er en populær motorsykkelsport. Denne sporten er en gren av roadracing, og løpene kjøres på asfaltbaner. Motorsyklene som brukes, er modifiserte produksjonsmodeller. Dette gjør sporten spesielt populær blant motorsykkelprodusentene, ettersom gode resultater i et løp, kan føre til økt salg av motorsykler. Syklene har selvsagt gjennomgått et par endringer, men utseendemessig ligner de på salgsmodellene, både sett forfra, bakfra og fra siden.

Superbikes kan følges på TV, og det er alltid spennende å spekulere i hvem som kommer til å vinne både enkeltløp og sesongen sammenlagt. Toppfavoritten er for tiden Tom Sykes. Han kommer fra England, og har konkurrert i det britiske mesterskapet i Superbike siden 2007. Sesongen 2008 begynte han å kjøre VM-runder. Den første sesongen endte han langt ned på listene sammenlagt, men i 2012 kom han på andreplass sammenlagt. Sesongen 2013 gikk det enda bedre. Da vant han VM sammenlagt, og han leder også årets sesong, med én runde igjen av sesongen. Den siste runden kjøres i november.

Den sterkeste konkurrenten til Sykes er franskmannen Sylvain Guintoli, som også har relativt lave odds. Guintoli ligger tolv poeng bak Sykes på sammenlagtlisten, og det siste løpet vil avgjøre hvem av de to som blir årets verdensmester. Tom Sykes regnes som favoritt, men mye kan skje. Sykes må fullføre den siste runden med en brukbar plassering for å sikre seg tittelen.

Sykes kjører Kawasaki, men til tross for at han leder sammenlagt, ligger Kawasaki på andreplass på listen over konstruktører. Det skyldes selvsagt at produsentene samler poeng fra alle førerne sine. Det er Aprilia som leder konstruktørmesterskapet. Guintoli kjører Aprilia, og både han og Marco Melandri, som ligger på tredjeplass, har sikret Aprilia mange poeng gjennom sesongen. Det betyr mye for produsentene å vinne, enten de vinner førertittelen eller produsenttittelen. Markedsføringsverdien av en seier er uvurderlig.

admin