MotoGP 2014

MotoGP er eliteklassen innen roadracing. Bare de beste motorsykkelførerne i verden kjører i eliteklassen. VM-sesongen 2014 går over 18 runder. Regjerende verdensmester fra 2013 er Marc Márquez. Regjerende fabrikkmestere er Honda, som er laget Márquez kjører for.

Márquez og Honda hatt en god start på sesongen 2014, og Honda er store favoritter til å vinne fabrikkmesterskapet på nytt i år. Márquez er favoritten blant førerne. Det deles ut poeng til de femten beste i hvert løp. Poengene legges sammen gjennom hele sesongen for å kåre verdensmesteren.

Den 27.april kjøres neste runde. Denne runden kjøres i Argentina, og det er første gang på mange år at det kjøres VM-runde i Sør-Amerika. Det var opprinnelig planlagt enda et løp i Sør-Amerika denne sesongen, men det ble fjernet fra kalenderen igjen. Løpet som pleide å bli kjørt på Laguna Seca er også fjernet fra kalenderen, men det er fortsatt mange løp som kjøres utenfor Europa, og sporten vokser i popularitet verden over.

Selv om Marc Márquez er den store favoritten, blir han utfordret av andre gode førere. Mye kan skje i løpet av en sesong, derfor er VM sjelden avgjort før de siste løpene nærmer seg. Men foreløpig er det Márquez som leder.

admin