Ducati

Ducati Corse er racinglaget til motorsykkelprodusenten Ducati. Ducati Corse ledes av Claudio Domenicali, og har base i Bologna. Mer enn 100 personer er ansatt i racingteamet. Dette utgjør nesten 10 % av alle som er ansatt hos Ducati, så det er ingen tvil om at fabrikanten tar racing på alvor.

Ducati Corse konkurrerer i Superbike og MotoGP, i tillegg til i nasjonale mesterskap i flere land. Ducati Corse har to team som utvikler og forsker på syklene. Disse teamene videreutvikler designet og forbedrer motorsyklene som brukes i konkurranser. Den sportslige avdelingen er ansvarlig for lagene og førerne som konkurrerer i de ulike mesterskapene. Ducati Corse har også en salgsavdeling som leverer motorsykler og deler til private lag. De tilbyr også konsultasjonstjenester og teknisk assistanse til private førere som kjører Ducati. Et eget markedsføringsteam tar seg av reklame og merkevarebyggingen.

Ducati bestemte seg for å delta i MotoGP da reglene ble endret i 2002. De deltok for første gang sesongen 2003. Ducati har gjort seg gjeldende innen MotoGP, og har blitt blant de tre beste fabrikklagene hver eneste sesong siden 2003. Sesongen 2007 var deres beste til nå. Da vant de fabrikkmesterskapet, hovedsakelig fordi Casey Stoner, en av lagets førere, vant VM-tittelen.

I 2014 består laget til Ducati Corse av førerne Andrea Dovizioso og Cal Crutchlow. Dovizioso kjørte for Ducati også i 2013. Da ble han på åttendeplass sammenlagt i sesongen. Ducati ble på tredjeplass i fabrikkmesterskapet i 2013, men har selvsagt ambisjoner om å gjøre det bedre denne sesongen.